Науковий вісник Одеського національного економічного університету 2016, 10, 134-142

Open Access Article

Розширення ресторанного бізнесу шляхом відкриття мережі кав`ярень

Пугачова Інна
Одеський національний економічний університет, e-mail:inna-pugachyova@yandex.ru

Кічук Надія
кандидат економічних наук, доцент, Одеський національний економічний університет, e-mail:kichuknv@mail.ru

Цитувати статтю:

Пугачова І., Кічук Н. Розширення ресторанного бізнесу шляхом відкриття мережі кав`ярень / І. Пугачова, Н. Кічук // Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць; за ред.: М.Д. Балджи (голов. ред.). (ISSN 2409-9260). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2016. – № 10(242). – С. 134-142.

Анотація

У статті ведеться мова про ресторанну справу в Україні. Проводиться аналіз ресторанного господарства міста Одеси. Приділяється увага кав’ярням міста, оцінюється їх концепція, товари та послуги, що вони пропонують. Увага зосереджена на гастрономічній кав’ярні, що знаходиться у центрі міста «Trаveler’s Coffee Odessa». Проводиться оцінка конкурентоспроможних закладів міста Одеси. Проводиться аналіз ведення бізнесу ресторанної справи шляхом купівлі франшизи. Проводиться аналіз структури сучасного ринку ресторанних послуг та отримана динаміка розвитку галузі. Здійснюються заходи щодо відкриття мережі кав’ярень з однаковою концепцією, головною складовою кожного закладу залишається високоякісна кава.

Ключові слова

ресторанне господарство, туристичний центр,бізнес, кейтеринг франчайзинг, тематичні ресторани.

JEL classification: L810

УДК: 663.938:061.5

Лицензия Creative Commons
Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0. Переглянути копію цієї ліцензії можна за посиланням: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Література

  1. Державна служба статистики України [Електронний ресурс]. – Доступ. - http://www.ukrstat.gov.ua.
  2. Дзюба Н. Особливості обліку в закладах ресторанного господарства.//Податки та бухгалтерський облік.–2013.-№71. – с.10-18.
  3. Лучшие рестораны Украины [Електронний ресурс]. – Доступ. – www.restoran.ua
  4. Ніколаєнко В. Громадське харчування: організація роботи, документальне оформлення, облік.// Бухгалтерія торговельного підприємства: від А до Я. – 2015. - №16.
  5. Особливості ресторанного господарства в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу:. – www.rusnauka.com.ua
  6. Ресторанне господарство в сучасних умовах. Основні напрями розвитку [Електронний ресурс]. – Доступ.- http://tourlib.net/books_ukr/arhipov1.htm
  7. Сучасний стан розвитку ринку послуг ресторанного господарства України та Одеської області [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://nauka.kushnir.mk.ua/
  8. Франчайзинг [Електронний ресурс]. – Доступ. – https://uk.wikipedia.org
  9. Шинкаренко І. Ножі та виделки ресторанного бізнесу. Україна, що жує, — очима француза // Контракти. – 2014. – № 24. – с. 1-2.

Україна, м.Одеса, 65082
вул. Гоголя, 18, ауд. 110.
(048) 777-89-16
visnik.nauka visnik.nauka@gmail.com

ПнВтСрЧтПтСбНд

 

Flag Counter
 -->