Науковий вісник Одеського національного економічного університету 2018, 1, 71-82

Open Access Article

Стан, тенденції та перспективи розвитку овочеконсервної галузі України

Дробот Тетяна
кафедра управління бізнесом, Одеська національна академія харчових технологій, e-mail:tania-drobot@mail.ru

Крупіна Світлана
кандидат економічних наук, доцент, кафедра управління бізнесом,Одеська національна академія харчових технологій, e-mail:svetlanabrikalina2010@rambler.ru

Цитувати статтю:

Дробот Т., Крупіна С. Стан, тенденції та перспективи розвитку овочеконсервної галузі України / Т. Дробот, С. Крупіна // Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць; за ред.: М.Д. Балджи (голов. ред.). (ISSN 2409-9260). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2018. – № 1(253). – С. 71-82.

Анотація

У статті проаналізовано стан овочеконсервної галузі України, тенденції та перспективи її розвитку в умовах ринкової економіки. Розглянуто проблеми продовольчій безпеки країни, формування і функціонування овочевої галузі, проблеми її розвитку в країні. Запропоновано основні шляхи вирішення цих проблем. Розглянуто, що факторами успішної діяльності багатьох великих овочеконсервних підприємств в сучасних ринкових умовах є розвиток всесезонних напрямків виробництва і реалізації продукції, співпраця з між ними та сільськогосподарськими підприємствами або створення власної сировинної бази. Одним з напрямків виходу з овочевої кризи є підвищення виробництва якісної, конкурентоспроможної продукції за доступними для населення цінами та яка має потенціал виходу на зовнішні ринки овочеконсервної продукції.

Ключові слова

овочі, галузь, овочеконсервні підприємства, консерви, продукти переробки овочів, ефективність, продовольча безпека, сезонність.

JEL classification: L 600

УДК: 664.83/84(477)

Лицензия Creative Commons
Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0. Переглянути копію цієї ліцензії можна за посиланням: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Література

  1. Державна служба статистики України [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua
  2. Мінистерство охорони здоров'я України [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://moz.gov.ua
  3. Логоша Р.В. Трансформації ринку овочів в Україні / Р.В. Логоша// Всеукраїнський науково-виробничий журнал “Економіка. Фінанси. Менеджмент: актуальні питання науки і практики”  2016 [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://efm.vsau.org/files/pdfa/2832.pdf
  4. Ульянченко О.В. Стан та перспективи розвитку овочепереробної галузі України / О.В. Ульянченко, Н.В. Прозорова // Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Сер. : Економічні науки. – 2014 – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/node/554
  5. Сайт компанії Верес [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.veres-group.com/ru/o-kompanii/istorija.htm

Україна, м.Одеса, 65082
вул. Гоголя, 18, ауд. 110.
(048) 777-89-16
visnik.nauka visnik.nauka@gmail.com

ПнВтСрЧтПтСбНд

 

Flag Counter
 -->