Науковий вісник Одеського національного економічного університету 2015, 5, 145-158
Open Access Article
Яворін Дмитро
магістрант, Одеський національний економічний університет, e-mail:oneu.oda@ukr.net
Яворін Дмитро. Особливості розвитку ринку громадського харчування в Україні. / Д. Яворін // Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць; за ред.: М.Д.Балджи (голов.ред.). (ISSN 2409-9260). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2015. – № 5(225). – С. 145-158.
У статті проаналізована ситуація на ринку громадського харчування в Україні на протязі останніх 5 років. На основі даних було помічено значне зростання ринку громадського харчування, який полягає в постійному відкритті нових закладів, а також в розширенні вже існуючих мереж. Зафіксовані величезні об'єми продажів на рику громадського харчування. Були виявлені причини, із-за яких на початку 2014-ого року ринок дуже похитнувся, внаслідок чого почав падати, а саме погіршали фінансові показники закладів. До головних причин була віднесена політична ситуація в країні, а саме революційні події, за якими послідувала і економічна складова : зростання цін, інфляція, знецінення національної валюти. Були зроблені негативні прогнози стосовно тенденції розвитку ринку в найближчому майбутньому.
громадське харчування, ринок громадського харчування в Україні, ресторанний бізнес, криза.
JEL classification: L16
УДК: 640.4