Науковий вісник Одеського національного економічного університету 2015, 8, 217-225
Open Access Article
Чумак Роман
магістрант кафедри економіки та управління національним господарством Oдеського національного економічного університету, e-mail:oneu.oda@ukr.net
Допіра Ірина
старший викладач кафедри економіки та управління національним господарством Oдеського національного економічного університету, e-mail:oneu.oda@ukr.net
Чумак Роман, Допіра Ірина. Аналіз кон’юнктури ринку по виробництву хлібопекарських виробів в Україні. / Р. Чумак, І. Допіра // Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць; за ред.: М.Д.Балджи (голов.ред.). (ISSN 2409-9260). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2015. – № 8(228). – С. 217-225.
У статті проведено аналіз ринку хліба та хлібобулочних виробів в Україні. Визначено основні фактори скорочення даного ринку. Приведено сегментацію виробництва хлібобулочної продукції. Представлено тенденцію зміни споживчих цін та цін виробників на хліб та хлібобулочні вироби. Запропоновано заходи щодо підвищення економічної ефективності хлібопекарського виробництва. А також сформульовано основні шляхи підвищення конкуренції в хлібопекарській галузі.
ринок хліба, обсяг виробництва, конкурентоздатність, соціальні сорти хліба, ціноутворення, сегментація продукції, споживчі ціни.
JEL classification: L11
УДК: 334.6