Науковий вісник Одеського національного економічного університету 2015, 11, 187-195
Open Access Article
Самойлик Юлія
Кандидат економічних наук, доцент, Полтавська державна аграрна академія, e-mail:julija_s84@mail.ru
Самойлик Юлія. Ефективність управління розвитком м’ясної галузі та шляхи її підвищення. / Ю. Самойлик // Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць; за ред.: М.Д.Балджи (голов.ред.). (ISSN 2409-9260). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2015. – № 11(231). – С. 187-195.
Набули подальшого розвитку підходи до виявлення тенденцій та оцінки ефективності управління розвитком м’ясної галузі. З’ясовано, що основними причинами низької ефективності м’ясної галузі є висока собівартість продукції, диспаритет цін, відсутність мотивації виробників до інноваційної діяльності та впровадження прогресивних енерго- та ресурсоощадних технологій, низька купівельна спроможність населення тощо. Найбільшу питому вагу у структурі виробничих витрат займають корми. Більшість сільськогосподарських підприємств не мають власної кормової бази, що негативно позначається на собівартості продукції, а також технологічному процесі, зокрема годівлі тварин. Розроблено пропозиції щодо підвищення ефективності управління розвитком м’ясної галузі, які охоплюють міжнародний, державний, регіональних та локальний рівні і у своєму поєднанні мають формувати комплексну стратегію розвитку м’ясної галузі та забезпечувати синергічний ефект.
ефективність, управління розвитком, витрати, прибуток, м’ясна галузь.
JEL classification: Р23
УДК: 658.15.003.13 : 338.43.637