Науковий вісник Одеського національного економічного університету 2018, 1, 71-82
Open Access Article
Дробот Тетяна
кафедра управління бізнесом, Одеська національна академія харчових технологій, e-mail:tania-drobot@mail.ru
Крупіна Світлана
кандидат економічних наук, доцент, кафедра управління бізнесом,Одеська національна академія харчових технологій, e-mail:svetlanabrikalina2010@rambler.ru
Дробот Т., Крупіна С. Стан, тенденції та перспективи розвитку овочеконсервної галузі України / Т. Дробот, С. Крупіна // Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць; за ред.: М.Д. Балджи (голов. ред.). (ISSN 2409-9260). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2018. – № 1(253). – С. 71-82.
У статті проаналізовано стан овочеконсервної галузі України, тенденції та перспективи її розвитку в умовах ринкової економіки. Розглянуто проблеми продовольчій безпеки країни, формування і функціонування овочевої галузі, проблеми її розвитку в країні. Запропоновано основні шляхи вирішення цих проблем. Розглянуто, що факторами успішної діяльності багатьох великих овочеконсервних підприємств в сучасних ринкових умовах є розвиток всесезонних напрямків виробництва і реалізації продукції, співпраця з між ними та сільськогосподарськими підприємствами або створення власної сировинної бази. Одним з напрямків виходу з овочевої кризи є підвищення виробництва якісної, конкурентоспроможної продукції за доступними для населення цінами та яка має потенціал виходу на зовнішні ринки овочеконсервної продукції.
овочі, галузь, овочеконсервні підприємства, консерви, продукти переробки овочів, ефективність, продовольча безпека, сезонність.
JEL classification: L 600
УДК: 664.83/84(477)