Науковий вісник Одеського національного економічного університету 2021, 9-10 (286-287), 92-98

Open Access Article

Аналіз сучасного стану ринку вівчарства

Сушарник Ярослав Анатолійович
к.е.н. викладач кафедри фінансів та економіки; завідувач заочного відділення, Навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти «Кам’янецьПодільський державний інститут», м. Кам’янець-Подільський, Україна, e-mail:susharnuk1990@gmail.com, ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-6104-343X

Цитувати статтю:

Сушарник Я.А. Аналіз сучасного стану ринку вівчарства. Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць; за ред.: В.В. Коваленко (голов. ред.). (ISSN 2409-9260). Одеса: Одеський національний економічний університет. 2021. № 9-10 (286-287). С. 92-98.

Анотація

Метою даного дослідження є необхідність аналізу сучасного стану та тенденції розвитку виробництва продукції вівчарства й обґрунтування подальших дій. Методика дослідження. У процесі дослідження використано діалектичний метод пізнання, системний підхід до вивчення економічних явищ і процесів, абстрактно-логічний метод, емпіричний, історичний, порівняльного аналізу, табличний. Результати статті. Розглянуто сучасний стан та тенденції розвитку вівчарства в Україні. Проаналізовано динаміку поголів’я овець та кіз, розглянуто об’єми виробництва вовни та м’яса. Було сформовано пропозиції по вирішенню проблем. Практична значущість. Результати досліджень можуть бути використані органами державного управління при визначенні національної політики розвитку вівчарства, формуванні стратегії.

Ключові слова

вівчарство, поголів’я, молоко, вовна, ринок, продукція.

JEL classification: Q100; DOI: 10.32680/2409-9260-2021-9-10-286-287-92-98

УДК: 636.32

Лицензия Creative Commons
Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0. Переглянути копію цієї ліцензії можна за посиланням: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Література

  1. Аверчева Н. О. Перспективи ефективного розвитку галузі вівчарства. Таврiйський науковий вісник. Серiя: Eкoноміка. 2020. Вип. 2. С. 57-68.
  2. Беженар І. М. Удосконалення регіонального розміщення та структури виробництва продукції вівчарства на основі її диверсифікації. Вісник МНУ ім. В. О. Сухомлинського. 2015. Вип. 5. С. 104- 110.
  3. Бургу Ю.Г. Товарознавча характеристика продукції вівчарства. монографія. Полтава: РВВ ПУЕТ. 2011. 126с.
  4. Вівчарство в Україні. UPL: http://surl.li/ahtfb (дата звернення 15.10.2021).
  5. Жарук Л. В., Коваль Т. С., Козак О. А. Розвиток світового ринку продукції вівчарства. Економіка АПК. 2020. № 8. С. 60-71.
  6. Китаєва А. П., Безалтична О. О. Проблеми сучасного розвитку вівчарства. Тваринництво України. 2016. № 1-2. С. 2-4.
  7. Месель-Веселяк В. Я., Федоров М.М. Стратегічні напрями розвитку аграрного сек- тору економіки України. Економіка АПК. 2016. № 6. С. 37–49.
  8. Окара Д. В., Чернишев В. Г., Шинкаренко В. М. Аналіз показників розвитку вівчар- ства в Україні. Причорноморські економічні студії. 2017. Вип. 16. С. 191-196. URL: http:// nbuv.gov.ua/UJRN/bses_2017_16_41
  9. Славкова О.П., Ковальова О.М. Перспективи розвитку вівчарства. Глобальні та національні проблеми економіки. Вип. 19. 2017. С. 101-106
  10. 10. Тваринництво України 2019 р. : статистичний щорічник. URL : http://www.ukrstat. gov.ua/ (дата звернення: 22.01.2021).

Україна, м.Одеса, 65082
вул. Гоголя, 18, ауд. 110.
(048) 777-89-16
visnik.nauka visnik.nauka@gmail.com

ПнВтСрЧтПтСбНд

 

Flag Counter
 -->